Cursussen

Geplande cursussen open inschrijving.

In samenwerking met Phrenos hebben we een CAARMS cursus gepland. Meer info…

Bijvoorbeeld de 8 daagse cursus CGT bij psychose en Trauma. Najaar 2017 start er weer een. Accreditatie voor vervolgcursus VGCt is aangevraagd. Lees verder….

Lees verder…..

Individuele inschrijvingen

De cursussen met individuele inschrijving worden verzorgd door Phrenos en Cure en Care. Bijvoorbeeld de 8 daagse cursus CGT bij psychose en Trauma. Najaar 2017 start er weer een. Accreditatie voor vervolgcursus VGCt is aangevraagd. Lees verder….

Phrenos – kenniscentrum voor zorg en beleid. Het cursus aanbod staat op de website van het Phrenos.
De cursussen van Cure en Care vindt u hier.

Symposia / trainingen van één dag

De sectie schizofrenie en psychose van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) organiseert workshops voor leden en niet-leden tegen zeer billijke tarieven. De workshops zijn erkend door de VGCt als nascholing. U kunt meer lezen over de workshops en u opgeven via de website van de VGCt op webpagina Cursusaanbod.

Supervisie

Wij geven soms supervisie aan therapeuten die daar behoefte aan hebben. Wanneer wij zelf geen ruimte hebben, kunnen we u ook doorverwijzen naar ons bekende supervisoren die veel ervaring hebben met CGT bij psychotische klachten. Mail ons hiervoor: info@gedachtenuitpluizen.nl.

In company cursus

De andere manier om cursus in Gedachten Uitpluizen te krijgen is door een incompany cursus in te kopen met uw instelling. Dat is aanzienlijk goedkoper dan een cursus waarbij u als individu inschrijft. Mail ons hiervoor: info@gedachtenuitpluizen.nl. Er wordt dan met u op maat gekeken waar behoefte aan is en wat wij kunnen bieden. Het kan: kort/lang; met aanvraag van bepaalde accreditaties; voor verschillende hulpverlener-doelgroepen; etc. Bij deze cursussen zit het Gedachten Uitpluizen boek in principe inbegrepen. Afhankelijk van het vastgestelde type cursus, krijgen de deelnemers bovendien een certificaat van de stichting Cognitie en Psychose. Hieronder een greep van de mogelijkheden.

Bijspijkercursus

Je kunt een één-daagse cursus bestellen waarin je kennis bijgespijkerd wordt van 2.0 naar 3.0!

Kennismaking workshops

Workshops van een halve of een hele dag om de cognitieve gedragstherapie bij psychose voor grotere groepen toe te lichten, zijn bedoeld voor psychiaters, managers en behandelaren die een rol spelen bij verwijzing en motiveren tot behandeling.

Training CGT bij Psychose

Gedachten Uitpluizen is een cognitief gedragstherapeutische methode om mensen met psychose-klachten te leren om hun betekenisverleningsprocessen te onderzoeken en verbeteren,
zodat zij hier minder onder gebukt gaan en beter kunnen deelnemen aan de samenleving. Wij organiseren een 6 daagse cursus om dit te leren. Het is verleidelijk om zonder cursus te gaan Gedachten Uitpluizen, omdat de protocollen en uitleg zo helder zijn. Maar dit is echt de basis cursus die je nodig hebt om met het boek aan de slag te kunnen gaan. Voor iedere deelnemer geldt dat die tenminste een 100 uur basiscursus VGCt moet hebben afgerond (al dan niet integraal in de GZ-opleiding)
Meer informatie…

Gevorderdencursus

De gevorderden cursus richt zich op psychiaters, psychologen, gz-psychologen, klinisch psychologen en psychotherapeuten en andere gedragswetenschappers die ervaring hebben met cognitieve gedragstherapie bij psychotische stoornissen. De cursus behandelt de nieuwe protocollen, zoals CGT voor stemmen (3 protocollen), CGT voor achterdocht, negatieve symptomen, en meer. Daarnaast komt het coachen van gedragstherapeutische medewerkers aan bod bij activity scheduling, exposure oefeningen, zelfwaardering versterkende oefeningen en de g-training. Specifieke verdieping komt ook aan bod, zoals de combinatie trauma en psychose; competitive memory therapy bij referentiële conditionering; transdiagnostische processen en de beïnvloeding ervan; en de behandeling van mensen met een ultrahoog risico op het ontwikkelen van een psychose. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor casuïstiek en intervisie. De cursusduur is 30 contacturen.

Cursus CAARMS

Data: do 30-11, vr 1-12 van 09.30 -16.30 uur en vr 22-12 en vr 9-2-18 beide van 09.30 – 14.00 uur:. Locatie: Kenniscentrum Phrenos Utrecht.

Comprehensive Assessment of At Risk Mental States (CAARMS) is het meetinstrument waarmee vastgesteld kan worden of iemand at risk is voor het ontwikkelen van een psychose.
De CAARMS is een semigestructureerd interview, waarbij op basis van startvragen een beeld wordt verkregen van de mate van psychopathologie op dit gebied.
De CAARMS-training duurt twee dagen met aansluitend 2 casusbesprekingen. De training wordt verzorgd door het kenniscentrum Phrenos. U kunt contact opnemen met FKar@kcphrenos.nl

Training CGT – Ultra High Risk

Cognitieve gedragstherapie bij mensen met een ultrahoog risico
op het ontwikkelen van een eerste psychotische episode.

Hulpzoekende cliënten met een verhoogd risico op een eerste psychose kunnen effectief worden behandeld met een nieuw ontwikkelde, evidence-based cognitieve gedragstherapie.
Dit is een belangrijke stap naar de GGz van de toekomst die erop gericht zal zijn om stoornissen
met een ongunstige prognose te reduceren.

Doelgroep
Basispsychologen, gz-psychologen, klinisch psychologen, gedragstherapeuten VGCt, psychotherapeuten, arts-assistenten of psychiaters, die vertrouwd zijn met cognitief gedragstherapeutische behandelingen in de GGz bij psychotische stoornissen of andere ernstig psychiatrische aandoeningen met psychotische symptomen. Meer informatie….

Gedragstherapeutisch werkers VGCt CGW

De regelgeving van de VGCt is veranderd op dit gebied. Daarom bieden wij geen cursussen meer aan die passen binnen de opleiding CGW. Eventuele aanvullende training – voor mensen die reeds CGW-er zijn – is wel mogelijk. Mail ons hierover: info@gedachtenuitpluizen.nl.