U kunt onze boeken bestellen via INDEX Books in Leiden. Via deze link komt u daar terecht.

Studenten krijgen 5% korting! Via deze link…..

Soms gaat het via deze link niet zo makkelijk. We zijn ermee bezig dit op te lossen. Gelukkig kun u Index Books ook gewoon mailen om boeken te bestellen. Het komt dan snel in orde: Info@IndexBooks.nl

Boekhandelaren kunnen ook bestellen op een manier die beter past binnen hun manier van werken. Zij kunnen de bestelling gewoon per email doen. Wij sturen dan de bestelling met rekening op: Info@Indexbooks.nl

Komt u er niet helemaal uit, heeft u vragen of speciale wensen? Mail ons dan! Samen komen we er vast wel uit.

U kunt drie boeken bestellen.

Het Gedachten Uitpluizen boek

Dit handboek behandelt de protocollen van een cognitief gedragstherapeutische behandeling van subklinische en klinisch psychotische symptomen zoals die voorkomen bij psychotische aandoeningen, borderline en andere persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen, posttraumatische stressstoornis en angststoornissen.

Het cognitief gedragstherapeutisch protocol is een transdiagnostisch protocol en voorziet in de behoefte van symptoomspecifieke behandeling van bijvoorbeeld auditieve hallucinaties die bij veel stoornissen optreden. Zo is er ongeveer 12 maal meer psychose dan schizofrenie en een bredere toepassing van de ontwikkelde protocollen is nu toe aan implementatie in de alledaagse ggz praktijk. Ook overmatige achterdocht en negatieve symptomen komen aan de orde. Er is speciale aandacht voor cultuurspecifieke problematiek, zoals voor mensen die hun levenskwaliteit aangetast zien door geesten, voodoo, djinss en magie.

Alle protocollen gaan vergezeld van formulieren, tips en waarschuwing voor valkuilen en obstakels in de behandeling. Ook staan er woordelijk uitgeschreven therapie excerpten in het boek, zodat een goed beeld van de behandeling wordt gegeven.

Dit protocollenboek maakt deel uit van een pakket dat ook een vaardigheden oefenboek omvat, met daarin alle basale competenties om cognitieve gedragstherapie adequaat en competent te kunnen uitvoeren. Een website www.gedachtenuitpluizen.nl ondersteunt met formulieren en protocollen om in de dagelijkse praktijk te gebruiken. Het YouTube kanaal Pluizenfilms heeft instructievideo’s voor therapeuten en leerzame demonstratie video’s voor patiënten.

Wie meer over psychose wil weten wordt volledig up-to-date gebracht met het Handboek Psychose dat uitgegeven wordt door Boom: www.uitgeverijboom.nl.

Gedachten Uitpluizen is een standaardwerk voor cognitief gedragstherapeutisch opgeleide psychologen, psychiaters en andere professionals in de ggz, die te maken hebben met (subklinisch) psychotische symptomen.

CBT for those at risk of a first episode psychosis

Can severe mental illness be prevented by early intervention?

Mental illness is highly prevalent in the general population and has its onset mostly in adolescence and young adulthood. Early intervention usually leads to improved prognosis. This book describes a newly developed, evidence based cognitive behavioural intervention that can be used by clinicians to treat the precursor symptoms of psychosis and other severe mental illness. CBT for those at risk of a First Episode Psychosis offers a detailed new psychotherapy that has been shown to reduce the chance of transition to a first psychotic episode and to improve the chance for recovery. This encompasses:

Psycho-education about prepsychotic symptom

A review of literature about psychological processes that are known to play a role in the development of psychosis

A comprehensive manual – illustrated by numerous clinical vignettes – that can be used to treat help-seeking subjects with an increased risk of developing psychosis.

Links to online resources and exercises to be used in therapy and education.

A description of the multicentre randomized clinical trial investigating this new psychotherapy.

The vast collective experience and expertise of the authors of this handbook results in an invaluable text for clinicians working in mental health care, as well as students, lecturers and researchers who have an interest in the prevention of schizophrenia and other severe mental illness.

Een handleiding en de formulieren zijn te downloaden op de site www.routledge.com (eResources)

Therapeutische Technieken en Vaardigheden boek

In het Gedachten Uitpluizen protocollenboek dat te koop is via INDEX Books staan zeven cognitief gedragstherapeutische protocollen voor psychotische klachten beschreven. Hierin wordt regelmatig verwezen naar cognitief-gedragstherapeutische technieken en vaardigheden. In dit digitale therapeutische technieken en vaardigheden boek staan de details van deze technieken en vaardigheden beschreven. Het zijn de “gewone” CGT technieken die natuurlijk ook gewoon bruikbaar zijn voor alle andere behandelingen..

U kunt het gratis downloaden. Maar U kunt het nu ook kopen in gedrukte vorm. In verband met de handelingskosten alleen per 3……